martes, 5 de noviembre de 2013

PROJECTE FORMATIU, ESPORT I MEDI NATURAL PER A TOTHOM

La metodologia de desenvolupar l'ensenyança-aprenentatge mitjançant PROJECTES està resultant molt atractiva.

Al professorat, ens permet innovar, trencar rutines i viure l'aprenentatge des d'un vessant molt pràctic. La relació multidisciplinar amb diferents professionals, ens permet aprendre i millorar com a docents.

Per als alumnes, l'aprenentatge esdevé molt significatiu. Passem de la teoria a la pràctica, en fem una immersió profunda i generem experiències positives que deixen empremta. Amb el valor afegit de dur a terme una labor social d'inserció, d'inclusió i de trencament de barreres.

Ja fa anys que treballem l'assignatura de Discapacitat i Esport mitjançant experiències que apropen les persones amb discapacitat cap a l'activitat al Medi Natural. Aquest any, hem fet un pas més enllà i hem involucrat més persones i entitats en el projecte.

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida. Els seus tècnics i usuaris.
La Federació i els seus tècnics.
Alumnes del cicles formatius de l'Institut El Pont de Suert. Del Grau Superior de Gestió Forestal i Conservació del Medi Natural i del Grau Mig d'Activitats Físico Esportives al Medi Natural.

 Hem presentat aquest projecte a la Fundació Jaume Bofill, al Centre Promotor d'Aprenentatge Servei www.aprenentatgeservei.cat que promou la 7ª Convocatòria d'ajuts APS i ens han concedit una petita subvenció, que ens ajudarà a suportar les despeses derivades d'aquesta proposta.
Resolució 7ª Convocatòria d'ajuts per a projectes d'Aprenentatge Servei

El projecte ja és una realitat. El passat 30 d'octubre, el vàrem iniciar amb una visita guiada al Bosc de Pagà. Professors i alumnes del Cicle Superior de Gestió Forestal i Conservació del Medi Natural ens varen transmetre els seus coneixements sobre el medi, fent que els colors, els sons i les olors de la tardor, guanyessin encara més riquesa amb les seves explicacions.

Tot el grup. Tècnics i usuaris d'ASPID i alumnes de cicles de l'Institut El Pont de Suert

En Javi parlant-nos de natura

l'Estel·la parlant-nos dels arbres i la mitologia Celta

La propera activitat serà esportiva. Baixarem a Lleida a dinamitzar diferents esports. La tercera activitat és l'estrella, una sortida de dos dies a esquiar a les pistes de Boí Taüll.

Seguim treballant per a aprendre i col·laborar a fer un món una mica més just.

No hay comentarios:

Publicar un comentario